Galaţiul va avea internet gratuit în 20 de spații publice

Galaţiul va avea internet gratuit în 20 de spații publice, prin proiectul european „WiFi4EU”, lansat de Comisia Europeană.

Pentru instalarea aparaturii, Primăria a lansat o achiziţie publică în valoare de 101.028 de lei fără TVA. Ofertele pot fi depuse până pe 17 iulie. Finanțarea este asigurată printr-un cupon valoric de 15.000 de euro asigurat de Comisia Europeană. Valoarea abonamentului pentru trei ani nu trebuie să depășească 41.000 de lei şi va fi achitată de municipalitate. Reţeaua va fi deschisă, în sensul că pentru conectare nu se vor solicita informaţii de autentificare sau parole.

Cele 16 puncte exterioare cu internet gratuit vor fi: Potcoava de Aur, Parcul Spicu, Romarta, Orășelul Copiilor, Parcul Șahiștilor, Parcul Micro 39, Parcul Cloșca, Parcul Libertății, Parcul Țiglina (VIP), Faleza Inferioară (locul de joacă), Grădina Publică, Parcul Rizer, Parcul Viva, Faleza Superioară (Elice), Aleea de la „P”-uri și Parcul Eminescu. Punctele interioare conectate vor fi: Direcția de impozite și taxe locale (strada Domnească), Direcția de Asistență Socială (Fraternității), Oficiul de Stare Civilă (Traian) și filiala Bibliotecii „V. A. Urechia” din strada Regiment 11 Siret.

Articolul precedentAccidentul produs de tânărul din Gohor a ajuns la cea de-a şaptea victimă
Articolul următorEra să moară de la înţepăturile unor viespi, fiind alergic