Eparhia Dunării de Jos a împlinit zece ani de la ridicarea în rang

Eparhia Dunării de Jos a împlinit zece ani de la ridicarea la rangul de arhiepiscopie, prin decizia Sfântului Sinod din 27 septembrie 2009.

Cu prilejul sărbătorii, vineri, 27 septembrie 2019, în toate bisericile eparhiei au fost organizate evenimente liturgice și misionare speciale. La Catedrala Arhiepiscopală, sărbătoarea a cuprins şi săvârşirea unei Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. După Sfânta Liturghie, a avut loc o slujbă de pomenire pentru toţi ierarhii Dunării de Jos trecuţi la cele veşnice. La momentele liturgice din catedrală au participat numeroşi preoţi, credincioşi şi angajaţi ai Centrului eparhial.

Pe 27 septembrie 2009, în catedrala din municipiul Galaţi a avut loc festivitatea de ridicare a Episcopiei Dunării de Jos în rang de arhiepiscopie, conform hotărârii Sfântului Sinod. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de 21 de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod, precum şi de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Dionisie al Corintului. Sfânta Liturghie a fost urmată de festivitatea solemnă a ridicării în rang de arhiepiscopie a Episcopiei Dunării de Jos. La eveniment au participat autorităţi centrale şi locale, invitaţi din străinătate şi foarte mulţi credincioşi.

Articolul precedentOțelul, singura victorie gălățeană în etapa a VI-a a Ligii a III-a de fotbal
Articolul următorSediul Camerei de Comerț Galați și-a schimbat proprietarul