Sediul Camerei de Comerț Galați și-a schimbat proprietarul

Sediul Camerei de Comerț Galați și-a schimbat proprietarul, imobilul din str. Mihai Bravu nr. 46 fiind câştigat în instanţă de Seminarul Teologic.

După mulţi ani de procese, Consiliul Judeţean Galaţi a pierdut Casa Memorială „Costache Negri”. În clădire îşi desfăşoară activitatea, de peste 20 de ani, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi. Imobilul a fost revendicat şi câştigat de Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Decizia definitivă a aparţinut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Civilă, care a respins ultima cale de atac, extraordinară, a Consiliul Judeţean.

Arhiepiscopia Dunării de Jos va permite însă Camerei de Comerţ să rămână în continuare în sediu, „până când se va identifica soluţia cea mai bună pentru toată lumea”. La rândul său, Camera de Comerţ revendică în instanţă proprietatea asupra clădirii din str. Gării nr. 61-63, fostul sediu al Facultății de Chimie Alimentară.

Casa „Costache Negri” a fost construită la sfârşitul secolului al XIX-lea, de Costache Negri, pârcalab de Galaţi. Casa a fost închiriată, în octombrie 1878, de Şcoala Normală de băieţi, strămutată de la Ismail. A funcţionat aici până în anul 1923. Pe 3 septembrie 1924 s-a pus, pe locul casei, piatra fundamentală a clădirii Seminarului „Sfântul Apostol Andrei”.

Articolul precedentEparhia Dunării de Jos a împlinit zece ani de la ridicarea în rang
Articolul următorUnited a pierdut derbiul Ligii I de futsal, în deplasarea de la Miercurea Ciuc