Elicopterul SMURD de la Galaţi va avea heliport în curtea Spitalului Judeţean

Elicopterul SMURD de la Galaţi va avea heliport în curtea Spitalului Judeţean, după ce proiectul a primit aprobarea de finanţare din partea Comisiei Europene.

Patru proiecte mari de infrastructură au primit finanţare prin Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Valoarea totală a acestora este de 40,5 milioane de euro, din care 24,3 milioane de euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene. Cele patru proiecte sunt: Infrastructură de comunicaţii; Cooperare Regională pentru Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii Transfrontaliere România – Moldova; Îmbunătăţirea structurii de operare SMURD; Reabilitarea şi modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe graniţa România – Moldova.

Proiectul privind SMURD are în vedere construirea a şapte piste de aterizare pentru elicoptere – trei în România (la Iaşi, Galaţi, Botoşani sau Vaslui) şi patru în Republica Moldova (Chişinău – 2, Bălţi, Cahul). De asemenea, se va construi un poligon de pregătire pentru personalul din serviciile de urgenţă din ambele state (la Iaşi) şi două Unităţi de Primiri Urgenţe (la Chişinău şi Bălţi).

Consilierii gălățeni au aprobat în 2017 proiectul pentru heliport, care se va realiza pe un teren de 707 mp, trecut din proprietatea municipalității în cea a Consiliului Județean. Terenul este amplasat pe strada Brăilei nr. 177, în curtea Spitalului Judeţean.

În acelaşi timp, printre birourile vamale care vor fi reabilitate şi modernizate se află şi cel de la Galaţi – Giurgiuleşti, alături de Albiţa – Leuşeni şi Sculeni – Sculeni. Toate proiectele vor fi realizate în termen de 36 de luni de la data semnării contractelor de finanţare.

Articolul precedentZece tone de haine şi alimente, strânse în cadrul campaniei „Dăruieşte!”
Articolul următorAntonia şi Lidia Buble vor concerta la Zilele Galațiului 2018