Echipamente medicale în valoare de 7,2 milioane de lei vor fi cumpărate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, în urma deciziei consilierilor judeţeni.

Reunit în şedinţă extraordinară, Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a aprobat, printr-o rectificare bugetară, investiţii în echipamente medicale în valoare de 7.226.000 de lei. „Am demarat procedurile pentru a achiziţiona echipamente medicale, pentru dotarea laboratorului de Radiologie, a Ambulatoriului de Specialitate şi a Compartimentului de Sterilizare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Pe lista echipamentelor medicale se află două aparate de radiologie, de ultimă generaţie, de peste 700.000 de euro, ce vor permite realizarea, vizualizarea şi prelucrarea digitală a imaginilor. În plus, noile echipamente oferă mai multe imagini anatomice într-o singură rotire, permit realizarea unor expuneri tridimensionale şi efectuarea unui număr mult mai mare de investigaţii.

Pe lista echipamentelor medicale ce vor fi achiziţionate se mai află un ecograf doppler color 3D,  două aparate de radiologie cu braţ mobil, un mamograf şi un modul de sterilizare complet echipat.

Articolul precedentLa început de an școlar, Fiscul gălățean vinde creioane şi ghiozdane
Articolul următor29 de ani de la cea mai mare catastrofă navală din istoria României