Dunărea nu va depăşi la Galaţi la cota de inundaţie

Dunărea nu va depăşi la Galaţi la cota de inundaţie, prognozele indicând că nivelul de 600 de centimetri ar putea fi atins în cursul zilei de duminică.

În ultimele 24 de ore, nivelul fluviului a crescut la Galaţi cu 7 centimetri şi a ajuns, vineri, la 591 de centimetri. Pentru următorul interval de 24 de ore, estimările indică o creştere cu 5 centimetri, până la 596 de centimetri. Tot o uşoară creştere este aşteptată şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, după care specialiştii estimeză că Dunărea va începe să scadă.

În acelaşi timp, însă, situaţii periculoase se pot înregistra pe principalii afluenţii Dunării, Siretul şi Prutul, unde se manifestă fenomenul de remu. Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, zonele riverane Siretului şi Prutului sunt monitorizate permanent şi vor fi luate măsuri dacă situaţia o va impune.

Potrivit Administrației Naționale Apele Române, joi, 13 iunie, s-au înregistrat depăşiri de cote la mai multe staţii hidrometrice, printre care şi cea de la Şiviţa, unde Prutul a fost cu 14 centimetri peste cota de inundație. De asemenea, viitura care se propagă pe Prut a determinat şi la Oancea depăşirea cu 17 centimetri a cotei de atenţie.

Articolul precedentAbsolvenţii din 2019, aşteptaţi să se înregistreze la AJOFM
Articolul următorŞcoala Gimnazială Nr. 22 a fost modernizată cu fonduri europene