Şcoala Gimnazială Nr. 22 a fost modernizată cu fonduri europene

Şcoala Gimnazială Nr. 22 din Galaţi a fost modernizată cu fonduri europene, fiind prima instituţie din oraş unde astfel de lucrări s-au încheiat.

Proiectul a avut punctul final vineri, 14 iunie, odată cu serbarea de sfârşit de an a elevilor şcolii. Lucrările la instituţia din strada Zidarilor nr. 5 au vizat creșterea performanței energetice a imobilului, cu efecte favorabile asupra calității ambientale, a sănătății elevilor şi a actului educațional.

În cadrul proiectului, s-au executat lucrări de: izolare termică a pereţilor exteriori, reparaţii la faţade, izolare termică a pardoselilor şi planşeelor de la parter, subsol şi ultimul nivel. S-au mai realizat: reabilitarea trotuarului din jurul şcolii, reparaţia hidroizolaţiei la copertine, reabilitarea reţelei electrice, realizarea instalaţiei de alarmare în caz de incendiu. De asemenea, s-au executat lucrări pentru sistemul de încălzire şi au fost instalate 40 panouri fotovoltaice și patru centrale termice.

Valoarea totală a contractului a fost de 2.767.614,24 de lei, din care finanţarea nerambursabilă s-a ridicat la 2.712.261,90 de lei. Perioada de implementare a proiectului a fost 9 februarie 2017 – 30 iunie 2019. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Primăria Galați are proiecte cu fonduri europene, în diverse stadii, în valoare de aproape 90 de milioane de lei. Acestea vor asigura reabilitarea a încă 13 unități de învățământ, dintre care se lucrează efectiv, în prezent, doar la Școala Nr. 3.

Articolul precedentDunărea nu va depăşi la Galaţi la cota de inundaţie
Articolul următorModificări la programul cu publicul al Serviciului Rutier din IPJ Galaţi