Absolvenţii din 2019, aşteptaţi să se înregistreze la AJOFM

Absolvenţii gălăţeni ai institutiilor de învăţământ, promoţia 2019, sunt aşteptaţi să se înregistreze la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Înregistrarea absolvenţilor ca persoane în căutarea unui loc de muncă le permite acestora să beneficieze de indemnizaţie de şomaj, timp de şase luni. Această condiţie este stipulată în Legea nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Tinerii trebuie să se înscrie la AJOFM în termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire. Pentru absolvenţii de liceu, termenul a început la 31 mai, indiferent dacă vor promova sau nu bacalaureatul. În cazul celor care au corigenţe sau nu au situaţia încheiată, termenul începe de la data promovării examenului de corigenţă. Pentru absolvenţii de studii superioare, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării ultimului examen sau de la data promovării examenului de licenţă.

Înregistrarea absolvenţilor se poate face la sediile AJOFM din Galaţi, Tecuci şi Tg. Bujor, în funcţie de domiciliu. Absolvenţii care nu reuşesc să se angajeze pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj egală cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă (500 de lei), pentru o perioadă de şase luni.

Articolul precedentPedofil gălăţean trimis în judecată, după ce a agresat sexual trei minore
Articolul următorDunărea nu va depăşi la Galaţi la cota de inundaţie