Drumuri și curți acoperite cu apă după ploaia de marți

Drumuri și curți acoperite cu apă după ploaia de marți. Deși rafala de ploaie a durat cel mult o oră, în judeţul Galaţi s-au acoperit cu apă drumurile şi ogrăzile din mai multe comune.

În judeţul Galaţi, conform avertizării de Cod Portocaliu emisă marţi după-amiaza, s-au preconizat vijelii puternice, descărcări electrice şi averse care au cumulat 35- 40 litri/mp.

Oficial, echipajele de urgenţă nu au intervenit nicăieri pentru degajarea drumurilor sau golirea gospodăriilor ori locuinţelor.

Au fost însă localităţi unde apele strânse de la ploaia de scurtă durată, dar de mare intensitate, le-au dat de furcă oamenilor şi autorităţilor.

La Schela, de exemplu, ruperea de nori a produs acumulări mari de apă, revărsată vijelios pe uliţe. Apa a pătruns în cele mai multe curţi din satele componente, Schela şi Negrea.

„Îndeosebi pe strada Arcaci, care este acum supusă unor lucrări de reabilitare şi de montare a reţelei de canalizare, a venit apa puternic, chiar pe mijlocul drumului. S-a dus apoi în pârul Lozova, dar a intrat şi în curţile oamenilor. Am fost nevoiţi să deschidem porţile mari, să iasă apa ca să se scurgă în şanţuri”, a explicat Maricel Petrea, primarul comunei Schela.

Și în nordul județului s-au mai înregistrat situații dificile, în timpul ploii de marţi seara.  Au fost afectate, temporar, câteva gospodării din comunele Negrileşti şi Munteni (sat Ungureni).

Pe DJ 240 s-a înregistrat, de asemenea, o acumulare de apă care a îngreunat, pentru o scurtă perioadă, traficul pe segmentul de drum respectiv.

Articolul precedentPoliţiştii locali gălăţeni, la vânătoare de abateri în sezonul estival
Articolul următorVoleibaliștii gălățeni, la trei seturi de primul titlu național