Două funcționare de la buletine, trimise în judecată pentru mită și fals. O altă persoană este judecată în același dosar pentru trafic de influență. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au finalizat cercetările într-un dosar de corupţie. Au fost anchetate două angajate ale Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei (SPCLEP) Galaţi.

La finalul anchetei, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatelor V.A şi C.A.E., ambele angajate ale SPCLEP Galaţi. Acestea sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (13 acte materiale) şi instigare la fals în declaraţii în formă continuată (5 acte materiale), respectiv pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (7 acte materiale). În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi C.M., pentru trafic de influenţă în formă continuată (8 acte materiale).

Pentru ce fapte sunt judecate cele două angajate

Din cercetările efectuate de ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului de caz, a reieşit faptul că, timp de doi ani, în 2013 -2014, inculpatele V.A. şi C.A.E., fiind ”referenţi în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Galaţi, au primit, în mod direct, diverse sume de bani, bunuri sau alte foloase în vederea îndeplinirii, neîndeplinirii sau urgentării unor acte”. Practic, era vorba despre lucruri care intrau în îndatoririle de serviciu ale celor două, respectiv primirea şi verificarea documentelor necesare eliberării cărţilor de identitate, precum şi eliberarea acestora.
Inculpata V.A. a determinat, potrivit procurorilor, mai multe persoane să declare sau să completeze, în fals, pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, că au consimţământul titularilor spaţiului de locuit unde urmau să-şi stabilească domiciliul, semnând personal la rubrica ”Consimţământul titularului spaţiului de locuit”, în locul acestora.

Trafic de influență pentru circa 2.500 de euro

Cealaltă persoană cercetată în dosar, inculpata C.M., este judecată pentru că „în perioada august-septembrie 2014, a pretins şi primit sumele de 2.310 euro şi 850 de lei de la mai multe persoane”. Ea a lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Galaţi, Serviciul Public Comunitar Permise Conducere şi Înmatriculare Auto Galaţi, Registrul Auto Român, precum şi asupra angajaţilor unei şcoli de şoferi din municipiul Galaţi.

Inculpata ”a promis că îi va determina pe aceştia să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv eliberarea unor documente cu privire la verificarea tehnică a autoturismelor fără efectuarea acesteia, eliberarea unor cărţi de identitate fără respectarea prevederilor legale, eliberarea unor permise de conducere fără susţinerea probelor teoretice şi practice,  întocmirea unor dosare cu privire la absolvirea cursurilor pentru susţinerea examenului în vederea obţinerii permisului de conducere, fără urmarea acestora”, se arată într-un comunicat al DGA.
Rămâne de văzut care va fi solușia magistraților Tribunalului Galați în acest dosar.

Articolul precedentTransurb vrea să cumpere 40 de autobuze de mare capacitate
Articolul următorDoi vasluieni, depistați cu cantități uriașe de lemne fără documente legale