Doi vasluieni, depistați cu cantități uriașe de lemne fără documente legale. Lemnul a fost confiscat și cei doi, amendați usturător. 

Polițiștii și jandarmii gălățeni au depistat, la un control de rutină, două autoutilitare care transportau cantități mari de lemn fără avize de însoțire. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 de lei, fiind confiscați 18 m³ de lemn rotund de pin și o autoutilitară.

Pe 26 februarie a.c., în jurul orei 15,40, un echipaj mixt de polițiști și jandarmi au oprit în trafic, pe D.N. 24D, în localitatea Bălăbănești, două autoutilitare care transportau material lemnos.

Un camion fără aviz de însoțire, altul cu mai mult lemn decât în acte

În urma verificării documentelor prezentate de conducătorii auto, doi bărbați de 25 și 31 de ani, angajați ai unei societăți comerciale din județul Vaslui, s-a constatat că materialul lemnos aflat într-una dintre autoutilitare nu avea aviz de însoțire.

În cazul celei de-a doua, existând neconcordanțe între cantitatea de material lemnos înscrisă în avizul de însoțire și cea care figura în sistemul informatizat de urmărire a mateialelor lemnoase SUMAL. 

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, cele două autoutilitare au fost conduse la un canton silvic, unde s-a efectuat cubarea materialului lemnos.

Amendă-record 

S-a stabilit astfel, că în prima autoutilitară se afla cantitatea de 10,948 m³ lemn de pin, pentru care nu exista aviz de însoțire și, în cea de-a doua, cantitatea de 9,7 m³ lemn de pin, avizul fiind valabil doar pentru 2,7 m³.

Ca urmare, societatea comercială și cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 40.000 lei, pentru transportul materialelor lemnoase fără avize de însoțire și nerespectarea prevederilor legale privind modul de completare a avizelor de însoțire a materialelor lemnoase.

Totodată, au fost confiscați 18 m³ de material lemnos, precum și una dintre autoutilitare.

 

Articolul precedentDouă funcționare de la buletine, trimise în judecată pentru mită și fals
Articolul următorCosmetice și testere expirate, practici comerciale dubioase și produse oprite de la vânzare