Doi şoferi din Ucraina au fost depistați cu documente false de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier, care continuă cercetările în acest caz. 

Pe 26 noiembrie a.c., în jurul orei 1300, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat la controlul de frontieră cetățeanul ucrainean D.V..

Potrivit informaţiilor furnizate de subinspector de poliţie Mădălina Carp, şoferul, în vârstă de 29 de ani, conducea un ansamblu rutier. Acesta era format dintr-un cap tractor marca Mercedes și o remorcă marca Lamberet, ambele înmatriculate în Ucraina.

La controlul de frontieră, D.V. a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un permis de conducere valabil pentru categoriile B,C,C1,D,CE,C1E, având însemnele autorităților din Ucraina.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, s-au efectuat verificări suplimentare. Poliţiştii au constatat că permisul de conducere în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul prezentat la control de la o persoană din Federația Rusă, ale cărei date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 400 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Cu permis autentic, dar asigurări false

Câteva ore mai târziu, s-a prezentat în acelaşi punct de trecere a frontierei, cetățeanul ucrainean K.L., în vârstă de 33 de ani. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor marca Volvo și  o remorcă marca Krone, ambele înmatriculate în Ucraina.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi două asigurări internaționale tip “carte verde”, pentru vehiculele din ansamblul rutier pe care îl conducea.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare. Astfel, au constatat că poliţele de asigurare nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că polițele de asigurare nu ar fi fost autentice.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Articolul precedentÎnfrângere la limită pentru CSM Arcada, în primul meci din Cupa CEV la volei masculin
Articolul următorAstronomii gălăţeni au reuşit să determine forma asteroidului „România”