DJ 242 Folteşti – Târgu Bujor – Vârlezi se va moderniza

DJ 242 Folteşti – Târgu Bujor – Vârlezi se va moderniza pe întreaga sa lungime, de 30,7 kilometri, în următoarele 18 luni.

Consiliul Judeţean Galaţi a finalizat achiziţia publică pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 242 Folteşti – Măstăcani – Chiraftei – Fârţăneşti – Viile – Umbrăreşti – Târgu Bujor – Vârlezi. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat cu asocierea de firme Citadina 98 – Tancrad – Lemacons. Perioada de execuţie este de 18 de luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 68.352.078 de lei, TVA inclus. Valoarea totală a investiţiei este de 72.206.493 de lei, sumă care include execuţia lucrărilor, realizarea expertizelor tehnice, elaborarea documentaţiilor tehnice pentru toate fazele de proiectare, diriginţia de şantier şi plata taxelor legale. Fondurile au fost obţinute în cadrul Pogramului Operațional Regional 2014-2020. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 4.258.044 de lei.

Pe cei 30,7 km ai drumului se vor executa lucrări de consolidare a fundaţiei, de extindere a căii de rulare, de reabilitare a podurilor şi podeţelor, de asfaltare şi semnalizare rutieră. De asemenmea, vor fi amenjate trasee pietonale, rampe de acces şi staţii de transport public.

 

Articolul precedentGălăţencele s-au oprit în sferturile „Cupei României” la volei
Articolul următorGălăţenii din 11 cartiere au rămas miercuri fără apă potabilă