Sâmbătă, 29 aprilie, în ziua dedicată veteranilor de război, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat în municipiul Tecuci pentru a marca această zi de sărbătoare pentru cei care au luptat pentru ţara lor. După Războiul de Independență (1877-1878), în care și-au sacrificat viața 10.000 de ostași, în data de 29 aprilie 1902, Regele Carol I a instituit titlul de „veteran de război”.

Din anul 2007, România își sărbătorește veteranii de război anual la data de 29 aprilie, în semn de recunoștință pentru că au făcut posibilă suveranitatea și însăși existența statului român.

Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în contextual Zilei Veteranilor şi Război şi al Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, s-a desfăşurat în biserica ”Sf. Ioan Botezătorul” din imediata vecinătate a Protoieriei Tecuci.
La manifestarea omagială au participat oficialităţi judeţene şi locale, profesori, oameni de cultură, cadre militare, veterani de război, preoţi, elevi îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc şi credincioşi din municipiul Tecuci.
În semn de aleasă preţuire şi cinstire pentru credinţa, devotamentul, demnitatea, jertfelnicia şi iubirea necondiţionată pentru apărarea independenţei, solidarităţii şi unităţii poporului român, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a oferit veteranilor de război Gheorghe Arhip şi Constantin Popa, distincţia eparhială „Vrednicia andreiană“.
Bucuria a fost dublată şi de faptul că cei doi foşti maiori în Armata română au împlinit de puţin timp venerabila vârstă de 100 de ani.
La final, toţi cei prezenţi au fost invitaţi la o agapă în Sala oficială din cadrul Protoieriei Tecuci.
ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCombinația alimentară pe care să NU o faci niciodată când mănânci grătar
Articolul următorCSM Arcada Galați conduce cu 2-0 în finala campionatului Diviziei A1 masculine de volei