Pe 1 Decembrie, militarul gălăţean Laurenţiu Cobzaru aleargă cu drapelul României, într-un maraton, pe distanţa cuprinsă între oraşele Focşani şi Galaţi. Prin gestul său, militarul vrea să impulsioneze oamenii şi să doneze pentru un tânăr diagnosticat cu o boală gravă.

Laurenţiu Cobzaru, militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, are 37 de ani, iar de opt ani aleargă şi participă la maratoane în scop umanitar. ”Campionul faptelor bune” a alergat mii kilometri pentru a ajuta şi a oferi o şansă la viaţă unor oameni grav bolnavi. Unei astfel de cauze îşi dedică şi ziua de 1 Decembrie de anul acesta. Laurenţiu vrea să ajute la strângerea unei sume de bani pentru tratamentul unui tânăr de 22 de ani, din Galaţi, care a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer. „Rog pe cei care vor să ajute, să liciteze măcar un kilometru din toţi cei 102 kilometri pe care îi voi face pentru Ionașcu Maricel Silviu”, spune militarul gălăţean. 

Marţi, Laurenţiu Cobzaru şi-a luat drapelul la el şi s-a urcat în trenul Galaţi-Focşani. Maratonul va fi în pas alergător din Piaţa Unirii din Focşani şi va avea ca destinaţie finală centrul oraşului Galaţi.

„Miercuri, de la ora 1.00 noaptea, pe 1 Decembrie, voi pleca din Piaţa Unirii Focşani spre Galaţi în pas alergător, purtând drapelul României. Această acţiune este pentru o cauză umanitară, pentru Maricel Silviu Ionaşcu, un tânăr student de 22 de ani, diagnosticat cu o formă de cancer extrem de rară. El are nevoie urgentă pentru tratament medical specializat în străinătate. Rog pe cei care vor să ajute acest tânăr, să liciteze măcar un kilometru din toţi cei 102 kilometri pe care îi voi face, pentru Marci. Fiecare după posibilităţi, câte 5, 10 lei. Ce faci pentru tine dispare odată cu tine, ce faci pentru ceilalţi rămâne pentru eternitate!”, susţine militarul Laurenţiu Cobzaru.

De Ziua Drapelului Naţional Laurenţiu Cobzaru a alergat 600 de kilometri, de la Galați până la Satu Mare, pentru o tânără poliţistă de 20 de ani, diagnosticată cu leucemie acută. Laurenţiu a plecat din Galaţi, în alergare, în dimineaţa de 20 iunie, iar după aproape o săptămână a ajuns la destinaţia pe care şi-a propus-o.

Sursa: Realitatea de Galati