Cele două contabile care au fost puse sub control judiciar, după ce au prejudiciat şcolile la care lucrau cu suma de aproximativ 620.000 de lei, au fost prinse în urma unui audit comandat de Primăria municipiului Galaţi la respectivele unităţi de învăţământ.

„În timpul planului anual de audit public, pe care Primăria Galaţi l-a efectuat în anul 2014, s-au descoperit, pentru anul financiar 2013, nereguli la două unităţi de învăţământ. Municipalitatea s-a sesizat şi a transmis către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice această situaţie. În momentul în care vom primi rezultatul acestor cercetări, unităţile de învăţământ urmează a se constitui parte civilă, pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat, din partea Primăriei Galaţi, Toma Dumitrescu.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au efectuat patru percheziţii domiciliare la persoanele bănuite de comiterea mai multor fapte de delapidare şi fals. „În perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014, două femei, de 39 şi, respectiv, 43 ani, în calitate de contabili la două şcoli gimnaziale din municipiul Galaţi, şi-ar fi însuşit sume de bani pe care le gestionau şi administrau, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate, din bugetul unităţilor de învăţământ, către două societăţi comerciale din localitate, aparţinând soţului uneia dintre ele”, a declarat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cele două femei decontau, cu facturi obţinute de la firmele soţului uneia dintre ele, diferite materiale consumabile, precum papetărie, soluţii şi obiecte de curăţenie sau diferite materiale necesare în şcoală. Toate erau decontate însă fictiv sau erau supraevaluate.

Nu este primul caz descoperit în Galaţi

Cele două contabile nu mai lucrează la unităţile de învăţământ prejudiciate, respectiv Şcoala Generală Nr. 17 şi Şcoala Generală Nr. 43, încă de la finalizarea auditului. Conform inspectorului şcolar general, Mioara Enache, cele două femei au fost suspendate din funcţie în 2014, imediat după descoperirea neregulilor.

Trebuie menţionat faptul că nu este primul caz de acest fel descoperit în Galaţi, la Şcoala Generală Nr. 18 fiind anunţată o situaţie similară acum două luni. Atunci, doi soţi au fost reţinuţi, fiind bănuiţi de comiterea mai multor fapte de delapidare, complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, care au cauzat şcolii un prejudiciu de 511.890 de lei.

Articolul precedentO avarie la o conductă magistrală a lăsat mii de gălăţeni fără apă rece
Articolul următorSe fac înscrieri pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului