O avarie la o magistrală a Apă Canal a lăsat, ieri, fără apă rece cartierul Aurel Vlaicu. Mai mult, avaria a afectat şi numeroşi gălăţeni din mai multe cartiere, cărora le-a curs apă rece neagră la robinete.

„Personalul societăţii a fost mobilizat în vederea intervenţiei cu operativitate pentru efectuarea manevrelor specifice şi a lucrărilor de ridicare a avariei. Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de sistarea apei potabile, mulţumim pentru înţelegere şi îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp”, au comunicat, ieri dimineaţă, reprezentanţii Apă Canal. Alimentarea cu apă potabilă a fost sistată începând cu ora 9,00, pentru execuţia lucrărilor de remediere.
Fiindcă azi au fost temperaturi de până la 30-31 de grade Celsius, Apă Canal le-a asigurat gălăţenilor afectaţi de sistare două cisterne cu apă. Acestea au ajuns în zona intersecţiei străzilor Alba Iulia – Podul Înalt şi în zona Bisericii „Sf. Mina”. De altfel, avaria a survenit chiar la magistrala Dn 1000 mm în zona locaşului de cult.

Apă cu pământ la robinete

Avaria majoră nu i-a afectat doar pe gălăţenii din cartierul Aurel Vlaicu, pentru care furnizarea a fost sistată, ci şi pe numeroase persoane care locuiesc în Micro 39, Micro 14, Siderurgiştilor şi nu numai. Acestora le-a curs la robinete, timp de mai multe ore, apă neagă, pe care, evident, nu au putut să o folosească. De altfel, mai mulţi cititori din Micro 39C  ne-au trimis fotografii pentru a ne arăta apa murdară. Reprezentanţii Apă Canal au comunicat, astfel, că avaria a afectat mai multe cartiere. La orele 14,00, alimentarea cu apă potabilă nu fusese reluată pentru gălăţenii din cartierul Aurel Vlaicu. Furnizarea urmează să fie reluată în jurul orei 20,00.

 

Articolul precedentDouă contabile din Galaţi au devalizat şcolile în care lucrau
Articolul următorCum au fost prinse contabilele care furau banii propriilor şcoli