Foto: Iulia Kelt/Viaţa liberă

Criminalul Vasile Tofan a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul a recunoscut că a ucis-o, tranşat-o şi abandonat-o apoi lângă gardul cimitirului pe Dumitra Plopeanu.

El este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre, riscând să îşi petreacă restul zilelor după gratii.

Bătrânul a recunoscut în faţa procurorilor şi a judecătorilor ce a făcut şi a povestit de la ce a pornit exact conflictul care a dus la crimă.

„Inculpatul a fost de acord cu propunerea parchetului. Dumnealui invocă că nu a mai ştiut de el atunci când a săvârşit fapta, pentru că s-a simţit umilit, deranjat de cuvintele victimei.

În declaraţie a arătat că a avut o discuţie în contradictoriu cu victima, s-a simţit supărat şi de aceea a început să o lovească cu un cuţit. Victima a făcut afirmaţii cu privire la aşa zisele performanţe sexuale pe care dumnealui nu le-ar mai fi avut, iar dumneaei i-a transmis că nu mai este bun de nimic. Atunci el s-a simţit deranjat şi a săvârşit fapta. Urmează să se facă cercetări în cauză şi să se stabilească dacă a existat o provocare din cauza victimei sau nu. Singur a transportat, cu maşina personală, cadavrul. Nu a explicat de a plecat la Bacău, dar a spus că, deşi a fost insistent sunat de familia victimei, dar şi de fiul său, a refuzat să le răspundă”, a declarat avocata Cristina Codreanu, care îl apără pe făptaş.
foto: Iulia Kelt/Viaţa liberă

 

Articolul precedentZiua Iei închide temporar traficul pe strada Domnească
Articolul următorPopulaţia Galaţiului se împuţinează văzând cu ochii