Cadavrul tranşat al unei femei a fost găsit, miercuri noaptea, în apropiere de Şoseaua de Centură a Galaţiului.

Conform unor surse apropiate anchetei, părţi din cadavru au fost descoperite în jur de miezul nopţii, lângă gardul cimitirului „Sf.Lazăr”. Potrivit primelor informaţii, mâinile şi picioarele cadavrului au fost găsite în apropierea cadavrului. De asemenea, pe corpul femeii ucise au fost descoperite mai multe semne de violenţă.

Autorităţile au fost imediat alertate, iar mai multe echipe de poliţişti şi procurori criminalişti au început o anchetă. Cadavrul a fost transportat Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei. Cercetările sunt coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Conform unor informaţii neoficiale, femeia, în vârstă de 67 de ani, a fost deja identificată. De asemenea, există şi un suspect, care este audiat în aceste momente de poliţişti.

UPDATE. Potrivit datelor furnizate de anchetatori, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de omor şi profanare de cadavre. Omorul a avut loc în apartamentul principalului suspect, în vârstă de 75 ani. Acesta i-a aplicat victimei trei lovituri de cuţit, în zone vitale. Cadavrul a fost apoi tranşat în cadă, pus în saci şi transportat ulterior în zona unde a fost descoperit. Audierea suspectului continuă, pentru a se stabili toate circumstanţele tragediei. Victima, Dumitra Plopeanu, se cunoştea cu suspectul, este din Brăila şi fusese dată dispărută de către familie în urmă cu trei zile.

Povestei crimei care a şocat Galaţiul

Suspectul, Vasile Tofan, în vârstă de 75 de ani, şi-a recunoscut faptele şi le-a povestit cu lux de amănunte anchetatorilor cum s-a întâmplat tragedia.

Fost macaragiu, gălăţeanul era văduv şi începuse de şase luni o idilă cu Dumitra Plopeanu, o croitoreasă pensionară din Brăila, de 67 de ani. Femeia, care venea destul de des la Galați, a fost dată dispărută de rude, după ce nu le mai răspunsese la telefon în ultimele zile.

Conform anchetatorilor, la sfârșitul săptămânii trecute, cei doi s-au certat, iar femeia i-ar fi reproșat că nu mai este bun de nimic din punct de vedere sexual. Bărbatul s-a înfuriat, a lovit-o de trei ori cu cuțitul, apoi a tranșat-o, pe corpul victimei fiind alte nouă urme de cuțit post-mortem. Ulterior, bărbatul a aruncat cadavrul, pus în patru saci, lângă gardul cimitirului și a plecat într-un sat din județul Bacău, unde avea o casă. Acolo, i-a povestit despre crimă unui cunoscut, iar acesta i-a anunțat pe polițiștii din Bacău. Oamenii legii l-au ridicat pe bărbat şi l-au adus la Galați, unde acesta a indicat locul unde aruncase cadavrul.

La finalul audierilor, Vasile Tofan urmează să fie reţinut și a prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de omor şi profanare de cadavre.

Articolul precedentTârgul Meșterilor Populari revine pe aleea de la P-uri în acest weekend
Articolul următorLa 21 de ani, s-a ales cu cazier pentru şofat beat şi fără permis