O contabilă din Galaţi a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru prejudicierea şcolii în care lucra cu suma de 350.000 de lei.

Felicia-Georgiana Ion-Avram, contabil-şef cu atribuţii de control financiar preventiv la Şcoala Gimnazială Nr. 29 Galaţi, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, ambele în formă continuată.

În acelaşi timp, a fost trimis în judecată Florin-Adrian Ion-Avram, soţul contabilei-şefe, administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Conform procurorilor DNA, în perioada 2010-2016, Felicia-Giorgiana Ion-Avram şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin încălcarea legii, cauzând o pagubă bugetului şcolii în cuantum total de 357.269 de lei, corelată cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru sine şi pentru altul.

Produse supraevaluate, salarii inventate şi termopane

La modul concret, rechizitoriul precizează că inculpata a încheiat în mod netransparent, neconcurenţial şi cu încălcarea cerinţelor de eficienţă în utilizarea bugetului şcolii, cinci contracte de achiziţii de produse, cu două societăţi comerciale, administrate de soţul şi soacra sa, prin care au fost achitate sumele totale de 373.950 de lei. Produsele achiziţionate astfel au fost supraevaluate cu suma totală de 123.747 de lei faţă de preţul pieţei.

De asemenea, i-a achitat fără drept soţului său suma totală de 230.021 de lei, din care 154.422 lei în plus faţă de statele de salarii, reprezentând plata salariului aferent perioadei ianuarie 2010 – ianuarie 2016, cu toate că Florin-Adrian Ion-Avram nu a prestat activitatea de paznic pentru care a fost remunerat.

Mai mult, în septembrie 2013, Felicia-Giorgiana Ion-Avram a achitat suma de 3.500 lei din bugetul şcolii pentru uşi termopan ce i-au fost montate la domiciliul personal.

Şcoala Gimnazială Nr. 29 a comunicat că se constituie parte civilă în proces, cu suma de 357.268 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului instituţiei. În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ale inculpaţilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi.

Articolul precedentAproape 15.000 de gălăţeni şi-au pierdut cardul de sănătate
Articolul următorPeste 430 de bilete de tratament balnear, disponibile pentru gălăţeni