Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi va prelua Direcția Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS), după ce, în şedinţa din 13 august, a votat un proiect de hotărâre în acest sens.

Posibilitatea acestui transfer a apărut după ce, anul trecut, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care administraţiile locale şi judeţene pot prelua o parte din competenţele şi responsabilităţile administraţiei centrale, printre domeniile vizate fiind şi cel al tineretului şi sportului.

Miza preluării este extrem de ridicată, deoarece transferul se face „la pachet” cu o serie de obiective importante, precum taberele şcolare de la Gârboavele şi Buciumeni, bazinul olimpic de înot (neterminat), Hotelul „Sport”, sala de lupte, baza nautică de caiac-canoe de la Cătuşa, precum şi mai multe săli şi terenuri de sport. Toate acestea ar urma să intre în patrimoniul şi administrarea autorităţilor judeţene.

În aşteptarea legii

Hotărârea votată de CJ Galaţi este însă doar un acord de principiu, pentru că transferul efectiv trebuie să fie făcut în baza unei legi, care să stabilească toate măsurile derivate, de la finanţarea cluburilor la preluarea patrimoniului şi încadrarea personalului de specialitate.

În aşteptarea legii, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, a declarat că s-au identificat deja potenţiale surse de finanţare pentru refacerea obiectivelor ce vor fi preluate. Tabără de la Gârboavele, de exemplu, ar putea beneficia de fonduri prin Programul Operaţional pentru Pescuit. În acelaşi timp, lucrările la bazinul olimpic de înot ar putea fi finalizate cu ajutorul Companiei Naţionale de Investiţii.

Articolul precedentHoţ gălățean prins în timp ce încerca să mituiască doi polițişti
Articolul următorLa Paşapoarte şi Permise se lucrează şi în zilele libere date de Guvern de Sf. Maria