Un hoţ gălățean a fost prins în flagrant delict în timp ce încerca să mituiască doi polițişti, pentru ca aceştia să nu-i deschidă dosar penal pentru furt.

Un echipaj de Poliţie Locală de la Secţia Nr. 5 Galaţi a surprins, în zona căminelor studențești din oraş, un bărbat care transporta cu un autovehicul mai multe materiale de construcție pentru care nu avea documente de proveniență. Întrebat de unde are respectivele materiale, bărbatul a declarat că le-a sustras de la căminele studențești, unde societatea la care este angajat efectua lucrări de reabilitare.

În acest context, cei doi lucrători de poliție locală i-au adus la cunoștință bărbatului că vor întocmi un proces-verbal de constatare și vor anunța organele competente, în vederea întocmirii unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Conform unui comunicat al Serviciului Județean Anticorupție, pentru nu-i fi întocmit dosarul penal, bărbatul a insistat, în repetate rânduri, ca polițiștii locali să nu încheie procesul-verbal de constatare, oferindu-le cu titlu de mită suma de 1.100 de lei.

Polițiştii au refuzat oferta și au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Galați, care a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în cauză.

La finele cercetărilor, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a întocmit un rechizitoriu prin care a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a bărbatului, sub acuzaţia de săvârșire a infracțiunilor de furt şi dare de mită.

Articolul precedentAccident mortal pe drumul dintre Slobozia Conachi și Schela
Articolul următorConsiliul Judeţean Galaţi va prelua Direcția de Tineret şi Sport