În data de 10.06.2021, în jurul orei 19.10, Secția 4 Poliție Galați a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că în zona unei stații peco situată în cartierul Micro 40, din municipiul Galați, are loc un conflict între mai multe persoane.

Polițiștii au ajuns în scurt timp la fața locului și au stabilit faptul că în jurul orei 19:00, doi bărbați din municipiul Galați, cu vârstele de 34 ani, respectiv 27 ani,  s-au deplasat cu un autoturism în zona acelei stații peco, unde, în urma unor discuții în contradictoriu cu un alt bărbat din municipiul Galați, în vârstă de 29 ani, a izbucnit un conflict spontan. În timpul acestei dispute, cel din urmă a spart cu un obiect contondent geamul din partea dreaptă a autoturismului condus de bărbatul de 34 ani, după care a părăsit locul săvârșirii faptei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar în data de 11.06.2021, cercetările au fost continuate de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Galați – Biroul Investigații Criminale și din cadrul Secției 4 Poliție.

Toate cele trei persoane au fost identificate și conduse la sediul poliției în vederea audierii, iar la finalizare, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore pe bază de ordonanță și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Brăila.

În cursul zilei de 12.06.2021 cei trei bărbați vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: Realitatea de Galati