Concursul de artă plastică „Conexiuni”, organizat de Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi, şi-a desemnat câştigătorii.

“Concursul devenit deja tradiţie, şi-a propus să promoveze tinerele talente de la “Dimitrie Cuclin” şi să împletească arta cu ingineria. Unii dintre participanţii de anul acesta au fost şi la ediţia precedentă şi progresul lor este evident. Anul acesta am avut lucrări de ceramică şi o lucrare de gravură. Toate vor rămâne până la sfârşitul anului pe simeze în spaţiul expoziţional deschis şi pot fi achiziţionate de iubitorii de frumos”, a declarat prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, organizatorul evenimentului.

Elevii participanţi au fost îndrumaţi de profesorii Cornel Corcăcel, David Sava şi Mugurel Vrînceanu. Valoarea totală a premiilor oferite de Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi a fost de 900 lei. Alături de diplome, elevii au mai primit, la festivitatea de premiere organizată recent, obiecte promoţionale din partea ArcelorMittal.

Nouă elevi de clasa a XI-a, de la Liceul de Artă „D. Cuclin”, Cătălin Marin, Miruna Lupea, Ana-Maria Dranga, Andreea Piticaş, Beatrice Vrânceanu, Dragoş Anghele, Claudia Riza, Narcisa Văsii, Andreea Ghioci, au lucrat, timp de 10 zile, în Spaţiul Cultural deschis “Nicolae Mantu”, pe o temă care a împletit arta cu ingineria. Cele mai bune lucrări au fost premiate de un juriu format din sculptorii Liviu – Adrian Sandu şi Denis Brînzei.
Premiul Conexiuni revine anul acesta elevei Claudia Riza, Premiul pentru grafică merge la Narcisa Văsii, Premiul pentru pictură ajunge la Ana-Maria Dranga, iar Premiul pentru Ceramică i-a fost atribuit lui Dragoş Anghele.

 

Articolul precedentTrei persoane au fost rănite într-un grav accident de circulație
Articolul următorZeci de gălăţeni au ajuns la spital după ce au consumat etnobotanice