Un concurs de canotci pe Dunăre, organizat de legendarul campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin, s-a desfăşurat, duminică, la Galaţi, cu o participare record.

Cea de-a şasea cursă de canotci pe care Patzaichin a organizat-o la Galaţi, de Ziua Marinei, a fost pe cât de spectaculoasă, pe atât de atractivă pentru amatorii de vâslit. Nu mai puţin de 15 echipaje, de 10+1, s-au înscris la startul întrecerii, un nou record pentru Galaţi.

Printre concurenți s-au aflat cunoscuți sportivi amatori, atleţi, alpinişti, dar şi Valerică Râmbu, singurul român care a parcurs întreaga Dunăre în caiac, de la izvoare până la vărsare. Finala cursei s-a disputat între echipajele „Veteranii”, „Lotca” și „Arca lui Noe”.

Câștigătorii din 2017, „Veteranii” (Andrei Galeru, Alin Datcu, Cristi Pîrvu, Claudiu Cojocaru, Georgian Ganea, Sandu Voinea, Valerică Râmbu, Cristi Boczar, Theodor Pintilie, Marius Contofan, Viorel Crânganu), s-au impus şi anul acesta, astfel că, pe 2 septembrie, îşi vor apăra titlul național, în finala de la Tulcea.

Articolul precedentFostul sediu al Comisiei Europene a Dunării va fi reabilitat cu fonduri norvegiene
Articolul următorCinci copii aflaţi la un spectacol au fost răniţi de un şofer beat