Cinci copii aflaţi la un spectacol au fost răniţi de un şofer beat, care a intrat cu maşina în parcul din localitatea gălăţeană Roşcani, unde se desfăşura petrecerea.

Sute de persoane au participat, miercuri după-amiază, la o adunare publică de Sfânta Maria, în comuna Roşcani. La un moment dat, maşina unui localnic a ieşit de pe carosabil şi a intrat în mulţimea de pe spaţiul verde, unde a lovit în plin un grup de copii.

În urma accidentului, cinci minori, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, au fost răniţi. Trei dintre ei, aflaţi în stare gravă, au fost aduşi la spitalul din Galaţi, pentru unul dintre copii, în vârstă de 12 ani, fiind solicitat elicopterul SMURD. Copilul preluat de elicopter are un traumatism abdominal şi unul cranian, precum şi o fractură multiplă de bazin. Ceilalţi doi copii au ajuns la spitalul din Tg. Bujor, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. În cele din urmă, toţi minorii au fost transportaţi la Spitalul de Copii din Galaţi, starea lor de sănătate fiind echilibrată.

Potrivit polițiştilor ajunşi la faţa locului, șoferul, în vârstă de 41 de ani, era într-o stare avansată de ebrietate. La testarea cu etilotestul, a reieșit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,99 grame la mie alcool pur în aerul expirat.

Şoferul a încercat să justifice accidentul printr-o defecțiune tehnică la mașină, invocând faptul că i s-a blocat direcția. După verificarea documentelor, poliţiştii au constatat că inspecţia tehnică periodică a autoturismului era expirată din 4 august 2018.

Oamenii legii i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

Articolul precedentConcurs de canotci pe Dunăre, organizat de legendarul Ivan Patzaichin
Articolul următorSC Oţelul Galaţi a înecat Pescăruşul, la Sarichioi, în Cupa României