Centru de medicină dentară socială pentru gălăţenii săraci

Un centru de medicină dentară socială pentru gălăţenii săraci şi-a deschis porţile, luni, 18 februarie, la iniţiativa Facultăţii de Medicină şi Farmacie. Persoanele asistate social aflate în evidenţa Primăriei Galaţi pot beneficia astfel de servicii stomatologice gratuite.

Investiţia s-a ridicat la circa 120.000 de euro şi a fost asigurată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. În clinică au fost montate 17 scaune stomatologice moderne, plus compresor şi sterilizare, la care se adaugă reabilitarea şi amenajarea clădirii.

Contravaloarea consumabilelor şi a materialelor folosite la lucrările dentare va fi asigurată de către Primăria Galaţi. Primarul Ionuţ Pucheanu a declarat că este primul astfel de centru funcţionează în ţară. Edilul a confirmat că sumele necesare funcţionării clinicii vor fi asigurate de la bugetul local, o primă tranşă de 100.000 lei fiind deja virată. „Vom aloca aproximativ 150.000 de euro pe an”, a precizat Pucheanu.

Intervenţiile stomatologice vor fi realizate de medici stomatologi – profesori universitari ai facultăţii gălăţene de medicină, secondaţi de studenţii din anii terminali. Vor lucra în cadrul clinicii peste 40 de profesori, 360 de studenţi din anii V şi VI şi 20 de rezidenţi de medicină dentară pe diferite specializări.

Articolul precedentConducerea sub influenţa alcoolului sau fără permis, la ordinea zilei în Galaţi
Articolul următorS-a relansat proiectul zonei de agrement „Parc Aventura”