Conducerea sub influenţa alcoolului sau fără permis, la ordinea zilei în Galaţi. Pe lângă tânărul de 19 ani, prins gonind pe strada Domnească, pe 16 februarie, de către polițiștii Biroului Rutier Galați, fără permis, a doua zi a fost depistat un altul.

Acesta, un tânăr de 20 de ani din Tecuci, a fost prins, la volanul mașinii, fără permis de conducere. Acesta circula pe D.E. 581, în interiorul localității, autoturismul fiindu-i încredințat de un bărbat de 25 ani, din comuna Nicorești.

Potrivit poliţiştilor, proprietarul maşinii ştia că şoferul de ocazie nu are permis de conducere. De aceea, nu doar cel aflat la volan are acum probleme cu legea, ci şi cel care i-a dat maşina. 

Polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru a fi condus de o persoană fără permis.

Cu alcoolul pe post de pasager 

Tot pe 17 februarie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Matca au oprit în trafic, pe D.J. 251A, în comuna Corod, un autoturism condus de un bărbat de 48 ani, din localitate.

La testarea alcoolscopică, s-a dovedit că şoferul avea 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, aşa că a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de a fi condus un vehicul sub influența alcoolului.

În aceeași zi, dar pe o stradă din orașul Târgu Bujor, a fost depistat un bărbat de 47 ani, tot aflat la volan sub influența alcoolului. Aparatul etilotest a înregistrat, în cazul acestuia, valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz, conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice și polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală.

Articolul precedentAtenție, părinți! Copii tâlhăriți în scara blocului, la Galați
Articolul următorCentru de medicină dentară socială pentru gălăţenii săraci