Ioana Stăncel, expertă în politici de sănătate, a făcut câteva precizări în ceea ce privește cele mai recente măsuri luate de Guvern pentru combaterea efectelor pandemiei, în contextul valului al treilea SARS-COV-2. Aceasta a afirmat, la Realitatea PLUS, că trebuie să rămânem responsabili în aplicarea măsurilor sanitare și în următoarea perioadă. Ioana Stăncel a mai spus că e nevoie de o intensificare a procesului de testare anti-COVID.

Ioana Stăncel: „Pentru viitor ne interesează situația sanitară de acum. Societatea nu se poate opri în loc. Nu intrăm în hibernare. Societatea evoluează, procesele economice sunt procese vii. Societatea poate avea o anumită toleranță. Sănătatea mentală trebuie luată și ea în calcul. O persoană care începe viața cu niște repere instabile va fi foarte greu de recuperat pentru societate.

Oamenilor trebuie să li se dea un orizont de timp în care vor fi aplicate măsurile și ce rezultate vor avea toate aceste măsuri. Ar trebui să fim preocupați de situația epidemiologică din București. Ar trebui să fim responsabili în aplicarea măsurilor sanitare. Măsurile restrictive vor fi impuse pentru perioade scurte. Este în interesul populației să se extindă testarea în masă. (…) Conceptele tehnice trebuie explicate populației și e nevoie ca populația să accepte explicațiile.”

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentRomânia trece la ora de vară
Articolul următorCONTROALE de amploare ale Poliției în toată țara