România trece la ora de vară în acest week-end, mai exact în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când ceasul se dă înainte cu o oră iar ora 3:00 devine ora 4:00.

România face de două ori pe an schimbarea orei, deși Parlamentul European a votat în 2019 pentru a pune capăt practicii de ajustare a ceasurilor cu o oră, în primăvară și toamnă, începând din acest an.

Comisia pentru transport şi turism (TRAN) din Parlamentul European a cerut în acest an Consiliului UE să urgenteze procedurile pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei. Cu toate acestea, Consiliul UE nu are încă stabilită, după doi ani de analiză, o poziție comună.

Specialiștii atrag atenția că, atunci când se schimbă ora, persoanele care au o sensibilitate mai mare a ceasului biologic pot să treacă mai greu peste schimbare.

Este nevoie, în general, de o săptămână pentru ca organismul să se poată acomoda.

Articolul precedentPeste 1.500 de kilograme de pește, fără documente legale, au fost confiscate de polițiști, în urma unei acțiuni de o zi
Articolul următorCE spun EXPERȚII despre valul al treilea al pandemiei. „Este în interesul populației să se extindă testarea în masă”