Cartierul Mazepa I va rămâne astăzi fără apă timp de zece ore

Cartierul Mazepa I va rămâne marţi, 18 decembrie, fără apă timp de zece ore, întreruperea fiind determinată de înlocuirea unei conducte. Sistarea apei potabile este programată în intervalul orar 8,00-18,00.

Noua conductă a fost montată în regim de urgenţă, după ce, în toamnă, în cartier s-a produs o imensă surpare subterană, care a afectat mai multe blocuri. Experţii au concluzionat că principalul factor care a dus la producerea fenomenului a fost apa provenită din conductele de apă fisurate.

În timpul lucrărilor, firma Tancrad va cupla tronsonul de conducta nouă în zona blocurilor R1-B8-R2-B7, acolo unde vechea conductă a suferit, în ultimul an, mai multe avarii, care au dus la producerea surpărilor şi la avarierea respectivelor blocuri. În acelaşi timp, se va scoate din funcţiune conducta provizorie montată în luna septembrie.

Consumatorii afectaţi de sistarea apei vor fi: clienţii casnici şi agenţii economici din Mazepa I, la care se adaugă blocurile BR1-BR5 de pe str. Brăilei, blocurile A1, A2, A3 de pe str. Vlad Ţepeş, blocurile BR16B si R5 din Mazepa 2, blocurile Pescăruş, K, 20 apartamente, W11, W12, Şcoala nr. 26 de pe strada Prelungirea Traian şi agenţii economici din zonă.

Societatea Apă Canal va asigura o cisternă cu apă în zonă, în funcţie de solicitări. Pentru situaţii deosebite, cererile pot fi făcute la dispeceratul societăţii, la numerele de telefon 0236.463.294 şi 0236.473.380 int.133.

Articolul precedentUn bărbat a fost dat dispărut, existând bănuiala că a căzut în Dunăre
Articolul următorUn tânăr din Matca, prins circulând cu 180 km/h, a fost amendat cu 10.000 de lei