În prezența a numeroși studenți, angajați ai universității, dar și a unor foști profesori ieșiți la pensie, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu a inaugurat astăzi noua Bibliotecă Universitară din curtea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.

La inaugurare a participat şi un sobor de preoţi care au sfinţit noul edificiu, dar au făcut şi o donaţie importantă de carte din partea Arhiepiscopului Casian Crăciun.

„Cu siguranţă cărţile vor aduce multă înţelepciune celor care le vor citi”, a transmis Arhiepiscopul Casian Crăciun, prin intermediul preoţilor care au oficiat slujba de binecuvântare a sediului noii Biblioteci.

Investiţia în clădirea din curtea Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor a început în toamna anului 2021. Pentru amenajarea spaţiilor bibliotecii au fost achiziţionate obiecte de mobilier şi echipamente de calcul moderne. În holul bibliotecii a fost amenajat un terminal de informare de tip infodesk, care va putea fi folosit de utilizatori pentru consultarea resurselor bibliotecii. Televizoarele, ecranul de proiecţie şi videoproiectorul au fost achiziţionate cu scopul de găzdui evenimente şi pentru mediatiza colecţiile şi serviciile bibliotecii. Totodată, au fost dezvoltate şi serviciile de bibliotecă digitală care pun accent pe interacţiunea cu utilizatorii prin intermediul canalelor online, serviciile de scanare, accesul online la resursele electronice ale bibliotecii etc.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentA încercat vigilența polițiștilor de frontieră gălățeni prin procedee mecanice
Articolul următorReuniunea Comitetului Director al GlobE, la București