În perioada 20-21 martie 2023, a avut loc în București, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cea de-a IV-a reuniune a Comitetului Director al Global Operational Network of Anti-Corruption Law Enforcement Authorities (GlobE). Evenimentul a reunit 38 de reprezentanți din 15 state ale lumii.

La deschiderea evenimentului au luat parte doamna Monica DANCIU, procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, domnul chestor general de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, domnul chestor-șef de poliție Liviu VASILESCU, director general al Direcției Generale Anticorupție, doamna Elisabeta DAVID, director general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și domnul Andrei FURDUI, director al Direcției de Prevenire a Criminalității din Ministerul Justiției, Mohammad SHERVIN MAJLESSI,  șeful Secției Sprijin Convenție  – Departamentul Infracțiuni de Corupție și Economice – UNODC, precum și membrii Comitetului Director al GlobE.

Rețeaua GlobE a fost lansată oficial la data de 3 iunie 2021, sub auspiciile Biroului ONU pentru Droguri şi Criminalitate, în contextul sesiunii speciale a Adunării Generale a ONU împotriva corupției. Autoritățile de aplicare a legii anticorupție din statele membre ale ONU și statele părți la Convenția Națiunilor Unite împotriva corupției (UNCAC) au solicitat aderarea la rețea prin misiunile permanente.  

Direcția Națională Anticorupție este membru cu drepturi depline al GlobE din 2021, participând la activitățile acestei Rețele încă din fazele incipiente.

La acest eveniment au fost purtate discuții cu privire la acțiunile viitoare ale Rețelei, modalitatea de standardizare a cooperării și mărirea numărului de membri.

Articolul precedentBiblioteca Centrală a Universității „Dunărea de Jos” din Galați a fost inaugurată astăzi, după o amplă reabilitare, dotare și modernizare
Articolul următorSâmbătă, pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, comedia muzicală „Gâlcevile din Chioggia” vine să aducă bucurie publicului gălățean