Automatele de bilete, vandalizate înainte de a fi puse în funcţiune. Potrivit viceprimarului Sorin Enache, care şi-a exprimat indignarea pe Facebook, poliţia face cercetări.

Patru automate instalate în staţiile de autobuz pentru a servi la vânzarea biletelor, în sistemul de e-ticketing, au fost sparte.

„Nici nu am finalizat lucrările de montare a automatelor de vânzare bilete de transport şi deja au fost vandalizate patru bucăţi în decurs de 16 zile. Deşi am dispus monitorizarea lor de către Poliţia Locală, se pare că nu a fost suficient! Degeaba încercăm să facem schimbări şi modernizări ale infrastructurii urbane, dacă la nivelul mentalităţii şi conştiinţei civice rămânem repetenţi! Se fac cercetări în această cauză de către echipe comune ale Poliţiei şi aşteptăm rezultatele anchetei”, a scris, într-o postare pe contul său de Facebook, viceprimarul PSD Sorin Enache.

Mai este de lucru la sistemul de e-ticketing

Potrivit Primăriei Galaţi, 140 de staţii sunt incluse în proiect. În acestea au fost instalate 102 panouri de informare, 87 de automate pentru bilete şi 134 de camere de supraveghere. Doar 32 sunt funcţionale acum, aşa că prinderea răufăcătorilor rămâne dificilă.
S-au montat echipamentele necesare în 80 de autobuze, 25 de troleibuze şi un tramvai, potrivit Primăriei.

Se lucrează la racordurile electrice 

81 de staţii nu sunt încă racordate la reţeaua electrică, însă pentru 74 de staţii contractele de racordare au fost deja semnate, potrivit Primăriei. „Branşarea se va realiza până la sfârşitul lunii octombrie, cu precizarea că va urma o perioadă de testare”, precizează municipalitatea.

Sistemul de e-ticketing este finanţat cu fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 26.189.365,90 lei cu TVA, din care valoarea fondurilor nerambursabile este de 23.936.290,34 lei. Potrivit Primăriei, ar trebui să fie cel mai modern şi performant sistem de acest gen din România. Asta dacă mai apucă să fie pus în funcţiune.

Articolul precedentŞoferi prinşi la volan cu alcool sau cu permisul suspendat
Articolul următorEchipa gălăţeană de baschet masculin a început sezonul cu victorie