dav

 

Au fost confirmate două noi cazuri de gripă la Galaţi. Direcţia de sănătate Publică Galaţi a primit confirmarea, numărul pacienţilor cu virus gripal ajungând la 14.

Ambele cazuri, un bărbat de 62 de ani şi o femeie de 49 de ani, au fost diagnosticate cu virusul gripal AH1.

Bărbatul a rămas internat în spital, iar femeia, aflată deja acasă, primeşte tratament ambulatoriu.
„Am primit confirmarea pentru încă două cazuri de gripă. De la debutul sezonului rece, în judeţul Galaţi, au fost confirmate 14 astfel de cazuri. De data aceasta este vorba despre două persoane diagnosticate cu virusul gripal AH1. Niciun nu era vaccinată antigripal pentru acest sezon rece. În primul caz vorbim despre un bărbat de 62 de ani, cu afecţiuni cronice, care este încă internat în spital. În al doilea caz este vorba despre o femeie în vârstă de 49 de ani care a fost deja externată”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Cinci pacienţi cu gripă au murit în acest sezon rece

Din totalul celor 14 pacienţi diagnosticaţi cu virus gripal, cinci au decedat. Este vorba despre doi bărbaţi, în vârstă de 53 de ani, respectiv 68 de ani, şi de trei femei, de 51, 58, respectiv 62 de ani. Unul dintre pacienţi a decedat la Institutul Oncologic din Iaşi, iar ceilalţi patru la spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Galaţi.  Bărbatul de 68 de ani şi femeia de 62 de ani au fost diagnosticaţi cu AH3, restul având AH1.
Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, toţi cei cinci pacienţi care şi-au pierdut viaţa din cauza gripei aveau şi alte afecţiuni cronice şi nu erau vaccinaţi antigripal.

 

Articolul precedentEra atât de beat, încât a intrat cu capul în ușa din mijloc a troleului
Articolul următorPlatformă integrată de proiectare 3D, prezentată la Colocviile Navaliştilor