Combinatul Siderurgic ArcelorMittal Galați angajează 100 de muncitori prin intermediul Școlii de Ucenici, aflată la cea de-a cincea ediție și care a fost redeschisă astăzi.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, ucenicii vor fi pregătiți timp de 18 luni, în două etape și vor lucra alături de mentori, integrați în echipe. Pe timpul școlarizării ucenicii vor beneficia de toate drepturile de care se bucură ceilalți angajați.

În acest context, Bogdan Grecu, director general al ArcelorMittal Galați – Skopje, a spus că, în condiţiile în care numeroşi colegi vor ieşi la pensie, compania va continua angajările de muncitori şi specialişti.  “Planurile noastre pentru următorii ani prevăd o creștere a producției și implementarea unor modernizări. Vom continua angajările de muncitori și specialiști și ne dorim ca cei mai buni să vină alături de noi”, a spus Grecu.

 Din 2019, mai multe serii de cursanţi pe an

Începând din 2019 Școala de Ucenici a Combinatului se va perfecționa și va însemna nu una, ci mai multe serii de cursanți pe an, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Pregătim două ateliere (mecanic și electric), unde ucenicii își vor îmbunătăți competențele tehnice dar vor exista și module de dezvoltare personală. Oferim absolvenților de liceu și de școli profesionale, dar și celor cu experiență, oportunitatea unei cariere solide și de lungă durată, într-un mediu aflat într-o dezvoltare permanentă”, a declarat Mihaela Crăciun, Director de Resurse Umane al ArcelorMittal Galați.

În toate cele cinci ediții, ArcelorMittal Galați a școlarizat aproape 500 de ucenici. De asemenea, Combinatul continuă și adâncește parteneriatele cu Liceele “Paul Dimo” din Galați și „Costache Conachi” din Pechea, precum și cu școli profesionale.

În paralel, Combinatul continuă recrutările de muncitori și de specialiști, în vederea întineririi personalului și adaptării profilului acestuia la noile realități tehnice și organizaționale.

 

Articolul precedentTrei accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool
Articolul următorO grupare de traficanţi de droguri, destructurată de procurorii DIICOT Galaţi