Trei accidente rutiere care puteau fi evitate s-au produs, în weekendul trecut, pe fondul consumului de alcool, pe şoselele judeţului Galaţi. 

Pe 2 noiembrie a.c., în jurul orei 20,40, un bărbat de 55 ani, din comuna Buciumeni, a conducea autoturismul pe D.J. 252, în comuna Nicorești. Pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a lovit un alt autoturism care staționa pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto care, la testarea alcoolscop, a prezentat o concentrație de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Şi beat, şi fără permis

Pe 4 noiembrie a.c., în jurul orei 03,20, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe raza comunei Ghidigeni.

Din primele verificări a rezultat că un tânăr de 19 ani, din localitate, a condus autoturismul pe raza satului Gefu și, la un moment dat, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în impact cu un podeț de beton și un stâlp de electricitate. În urma accidentului, conducătorul auto a suferit vătămări corporale.

Fiind testat alcoolscop, acesta a prezentat o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, polițiștii au constatat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului.

 

Biciclist accidentat pe D.N. 25

Tot pe 4 noiembrie a.c., un bărbat de 54 ani, din comuna Brăhășești, conducea autoturismul pe D.N. 25, în localitatea Hanu Conachi.

La un moment dat, a surprins și accidentat un bărbat de 49 ani, care circula cu bicicleta pe același drum și care a intenționat să schimbe direcție de mers spre stânga, neasigurându-se, în prealabil.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a biciclistului. Cei doi au fost testați alcoolscop, aparatul etilotest indicând, în cazul biciclistului, o concentrație alcoolică de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Articolul precedentDoi bărbaţi din judeţ, prinşi la volan băuţi şi fără permis de conducere
Articolul următorArcelorMittal Galați angajează 100 de muncitori prin Școala de Ucenici