O nouă grupare de traficanţi de droguri a fost destructurată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitatea Organizată şi Terorism  – Serviciul teritorial Galaţi, împreună cu poliţiştii de la BCCO şi jandarmii.

Acest lucru a fost posibil după ce poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor, au prins în flagrant unul dintre membrii grupării şi au făcut mai multe percheziţii domiciliare. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

În urma acestor acţiuni, procurorii DIICOT Galaţi au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a trei inculpaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani.

Destructurarea grupului infracţional specializat în traficul de droguri de risc a avut loc pe data de 3 noiembrie, când anchetatorii au prins în flagrant unul dintre membri.

Procurorii au organizat prinderea în flagrant a inculpatului Anghel Constantin. După aceea, au urmat „şase percheziţii domiciliare în Galaţi”, potrivit comunicatului DIICOT Galaţi.

Droguri şi bani, ridicaţi la percheziţiile domiciliare 

În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit şi ridicat droguri şi bani. Peste 230 de grame de cannabis, cântare electronice şi ambalaje, precum şi sumele de 8.000 de euro şi 830 de lei au fost ridicate.
La finalul celor două acţiuni, 18 persoane, implicate în activitatea de trafic ori procurare de droguri de risc pentru consumul propriu, au fost conduse la sediul DIICOT Galaţi, în vederea audierii.

Trei inculpaţi, reţinuţi pentru 24 de ore 

După audieri, procurorii au decis reţinerea pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, a inculpaţilor Constantin Anghel, Aurelian Robert Deceanu şi Marian Lazăr, pentru săvârşirea infracţiunilor de  trafic de droguri de risc în formă continuată.
„La data de 03 noiembrie 2018, Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Anghel Constantin, respectiv luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Deceanu Aurelian Robert şi Lazăr Marian, pentru o perioadă de 30 de zile”, se mai artă în comunicatul DIICOT.
Cauza este instrumentată de procurori împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi – Serviciul Antidrog.

Articolul precedentArcelorMittal Galați angajează 100 de muncitori prin Școala de Ucenici
Articolul următorBiblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” aniversează 128 de ani cu şapte zile dedicate cititorilor