Amenzile pentru nerespectarea regulilor de gospodărire a oraşului vor fi majorate, după ce Primăria a elaborat un regulament în acest sens, care a fost distribuit asociaţilor de proprietari.

Municipalitatea a tipărit mii de materiale informative, pentru ca gălăţenii să afle că vor plăti amenzi grele dacă nu respectă noul Regulament privind măsurile pentru gospodărirea oraşului. Materialele au fost distribuite societăţilor din subordinea Primăriei şi tuturor asociaţiilor de proprietari. Documentele transmise asociaţiilor sunt: Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi, Ghidul cetăţeanului civilizat şi 2.500 de afişe.

Regulamentul stabileşte obligaţiile şi răspunderile care le revin autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenţilor economici, asociaţiilor de proprietari, altor persoane juridice, precum şi cetăţenilor, pentru buna gospodărire a oraşului.

Pentru ce se dau sancţiuni

Astfel, printre altele, cetăţenii riscă amenzi între 500 lei şi 2.500 lei dacă bat covoarele la mai puţin de 10 metri de ferestrele imobilelor, usucă rufe sau îşi spală maşina pe domeniul public, distrug mobilierul urban, nu folosesc coşul de gunoi pentru a depozita deşeurile, se scaldă sau desfăşoară activităţi de picnic pe domeniul public, nu păstrează liniştea publică.

Mai sunt prevăzute sancţiuni pentru: neîntreţinerea faţadelor magazinelor şi chioşcurilor, neafişarea la loc vizibil a tabelului cu toţi proprietarii sau chiriaşii dintr-un bloc, neîndepărtarea zăpezii şi gheţii de pe trotuare şi de pe acoperişuri, utilizarea garajelor în alte scopuri decât gararea maşinilor, plimbatul câinelui fără lesă sau necurăţirea excrementelor acestuia.

Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se face de către poliţiştii locali, de către primar şi împuterniciţii acestuia, precum şi de către poliţişti şi jandarmi.

Biroul de presă al municipalităţii a precizat că toate materialele informative au costat 19.675 lei fără TVA şi au fost realizate de firma Ecoprint Publicitate SRL.

Articolul precedentPatru adolescenţi i-au furat unui taximetrist banii din maşină
Articolul următorUn moldovean cu cetăţenie română a vrut să intre în ţară traversând înot Prutul