Alte şase comune gălăţene vor avea reţele de apă şi canalizare, prin implementarea unei noi etape a Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în județul Galați, în perioada 2014-2020″.

Societatea Apă Canal SA Galați, în calitate de operator regional, a semnat, la finele lunii iulie, contractul de lucrări pentru alimentare cu apă și canalizare în comunele Fundeni, Tudor Vladimirescu, Independența, Piscu, Braniștea şi Șendreni, cu firma SC Hidroconstrucţia SA București.

În cele şase comune se vor executa lucrări de reabilitare/extindere a reţelelor de apă pe 33 de kilometri şi a reţelelor de canalizare pe 201 kilometri, se vor construi zece staţii de pompare a apei potabile, opt rezervoare şi 36 staţii de pompare a apelor uzate.

Contractul are o valoare  de 162.417.603,20 lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 36 luni, la care se adaugă o perioadă de 36 luni pentru notificarea defectelor.

Banii pentru lucrări provin de la: Uniunea Europeană – 120,0 milioane de lei, bugetul de stat – 18,3 milioane de lei, bugetul local – 2,8 milioane de lei şi Apă Canal SA – 21,1 milioane de lei.

Articolul precedentMorga Spitalului Judeţean din Galaţi va avea clădire nouă
Articolul următorŞoferul italian care a provocat tragedia de la Berheci era beat