Morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi va avea clădire nouă, fondurile pentru proiectarea acesui edificiu fiind aprobate în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

În acest moment, morga Spitalului Judeţean se află la demisolul insituţiei medicale, într-un spaţiu neîncăpător şi impropriu. „Am aprobat rectificarea bugetară pentru Spitalul Judeţean, pentru a putea începe proiectarea pentru construirea unei clădiri în care va funcţiona morga spitalului, dotată aşa cum trebuie, cu spaţiu frigorific şi laboratoare”, a declarat, la finalul şedinţei, preşedintele CJ, Costel Fotea.

La Spitalul Judeţean Galaţi se derulează, în prezent, mai multe proiecte de modernizare, finanţate cu fonduri europene, naţionale sau judeţene. Cel mai mare dintre acestea, consolidarea şi reabilitarea termică a spitalului, are o valoare de 69,2 milioane de lei, din care 40,6 milioane de lei reprezintă asistenţă nerambursabilă, finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, 27,7 milioane de lei provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale, iar cofinanţarea CJ Galaţi este de 1,3 milioane de lei.

Alte proiecte care vizează Spitalul Judeţean din Galaţi, aflate în diverse stadii de execuţie, sunt: construcţia unei parcări supraetajate, în valoare de 7,1 milioane de lei, extinderea şi reamenajarea secţiei de Radioterapie, cu o valoare de 5,0 milioane lei, precum şi construcţia primului bloc ANL pentru angajaţii din sistemul sanitar gălăţean, cu o valoare de 2,5 milioane de lei.

Articolul precedentForţele gălăţene de jandarmi s-au întărit cu şapte tineri subofiţeri
Articolul următorAlte şase comune gălăţene vor avea reţele de apă şi canalizare