Alin Pânzaru este noul antrenor al fotbaliştilor de la Oţelul

Tehnicianul a semnat un contract valabil până la sfârșitul actualei ediții de campionat, cu drept de prelungire pentru încă un an

Alin Pânzaru este noul antrenor al fotbaliştilor de la SC Oţelul Galaţi, după ce fostul tehnician, Stelian Bordieanu, a demisionat, în urma unui conflict cu preşedintele clubului.

Pânzaru a preluat postul de antrenor principal al echipei înfiinţate de suporterii gălăţeni, semnând un contract valabil până la sfârșitul actualei ediții de campionat. Tehnicianul are drept de prelungire pentru încă un an, în cazul îndeplinirii obiectivului, care este promovarea în liga secundă. Alin Pînzaru, în vârstă de 42 de ani, are licența Pro, care îi dă dreptul să antreneze orice echipă din Europa.

„Mă bucur că m-am întors acasă, Oțelul este clubul unde am crescut și am făcut primii pași în fotbalul mare. Este o provocare pentru mine, sper să îndeplinim obiectivele propuse și să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor suporterilor”, a declarat Pânzaru, pentru site-ul clubului.

În acelaşi timp, cunoscutul profesor Ionel Tămăşanu se va ocupa de pregătirea fizică a jucătorilor gălăţeni. Ceilalţi componenţi ai staffului tehnic – Tudorel Pelin (antrenor secund), Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) şi Alexandru Ciobanu (preparator fizic) – vor continua cu Oţelul şi după plecarea lui Bordieanu.

Fost jucător al Oțelului, club la care a debutat în prima ligă în 1993, Alin Pânzaru şi-a început cariera de antrenor în ultimul sezon de jucător, 2011-2012, în paralel, ca secund la Dacia Unirea Brăila. Din 2012 până în vara acestui an, a fost antrenor principal al formaţiei brăilene, în liga secundă.

Ca jucător, a debutat în echipa de seniori a Oţelului cu o lună şi jumătate înainte de majorat, într-un meci cu Inter Sibiu. A mai evoluat, de-a lungul carierei, pentru Dunărea Galați, FC Vaslui, Gloria Buzău, Zimbru Chișinău și Dacia Unirea Brăila.

Articolul precedentUn cioban gălăţean a fost înjunghiat în abdomen, la o stână din Brăila
Articolul următorGalaţiul va găzdui cea de-a cincea ediţie a Festivalului „Antiquitas Rediviva”