Galaţiul va găzdui cea de-a cincea ediţie a Festivalului „Antiquitas Rediviva”

Manifestarea va începe, la Tirighina - Barboşi, la ora 11,00, şi va continua, de la ora 15.00, în Grădina Publică

Galaţiul va găzdui cea de-a cincea ediţie a Festivalului „Antiquitas Rediviva”, sâmbătă, 22 septembrie, la Castrul roman de la Tirighina – Barboşi şi în Grădina Publică.

Festivalul „Antiquitas Rediviva” este un eveniment de promovare şi valorificare a monumentului istoric Castrul roman de la Tirighina – Barboşi şi a Cavoului roman. Manifestarea va începe, la Tirighina – Barboşi, la ora 11,00, şi va continua, de la ora 15.00, în Grădina Publică. Intrarea este liberă la ambele spectacole.

Evenimentul îi aşteaptă pe iubitorii de istorie, precum şi pe cei care doresc să retrăiască episoade din antichitatea acestor meleaguri. Ediţia de anul acesta va avea în prim-plan Asociaţia de reconstituire istorică „Terra Dacica Aeterna” din Cluj şi Asociaţia „Vulturii de la Călata”.

Pentru cei care nu au cum să ajungă la spectacolul de la Tirighina, va fi suplimentat numărul de autobuze de pe traseul 30, care circulă pe ruta: Piaţa Centrală – Albatros – Centru – Agenţia CFR – Bănci – CEC Ţiglina – Ţiglina II – Micro 19 – Tirighina – Borcan şi retur. Astfel, în intervalele orare 10.00 – 11.00 şi 13.35 – 14.35, pe traseu se vor afla patru autobuze.

Articolul precedentAlin Pânzaru este noul antrenor al fotbaliştilor de la Oţelul
Articolul următorRecolta de cereale din judeţul Galaţi, mai mică decât în ultimii doi ani