Ajutor de stat de 27,4 milioane de euro pentru modernizarea portului Galaţi

Comisia Europeana a aprobat acordarea unui ajutor de stat în valoare de 27,4 milioane de euro pentru modernizarea portului Galaţi.

Comisia a analizat solicitarea părţii române din punct de vedere al reglementarilor UE privind ajutoarele de stat. Conform răspunsului oficial, oficialii europeni au stabilit că ajutorul nu va afecta mediul concurenţial, având în vedere dimensiunea relativ redusă a portului Galaţi.

Proiectul pentru care se va acorda acest ajutor constă în construirea unei noi platforme multimodale, cu o capacitate de 150.000 TEU/an, în Port Bazinul Nou. Aceasta va fi cofinanţată de statul român, dar vor fi alocate fonduri regionale importante prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare, precum şi din surse private. Costul total al investiţiei din cel mai mare port fluvial al ţării se ridică la 89,9 milioane de euro.

Proiectul include modernizarea cheiului şi construcţia infrastructurii necesare pentru un terminal intermodal modern. Nodul logistic nou creat va promova trecerea de la transportul rutier la transportul feroviar şi transportul fluvial, pe coridorul transeuropean Rin – Dunăre.

Articolul precedentŞi comuna Oancea rămâne fără porci, din cauza pestei
Articolul următorGălăţeanca Patricia Ţig a câştigat primul turneu WTA din carieră