Gălăţeanca Patricia Ţig a câştigat primul turneu WTA din carieră

Gălăţeanca Patricia Ţig a câştigat, duminică, primul turneu WTA din carieră, învingând-o în finala de la Karlsruhe pe belgianca Alison Van Uytvanck (nr. 65 mondial), cu 3-6, 6-1, 6-2.

Patricia Ţig a ajuns în finala ultimului turneu pe zgură al sezonului după ce a trecut pe rând de Barbora Krejcikova (Cehia, nr. 119 mondial), Gabriela Ruse (România, nr. 179 WTA), Ekaterine Gorgodze (Georgia, locul 194 WTA) şi Jasmine Paolini (Italia, nr. 132 WTA).

Turneul de la Karlsruhe, dotat cu pemii de 125.000 de dolari, încheie un parcurs de excepţie al gălăţencei, care a revenit în activitate acum câteva săptămâni, după o pauză de doi ani, determinată de maternitate. În partea a doua a lunii iulie, Ţig a ajuns în finala BRD Bucharest Open, pe care a pierdut-o în faţa Elenei Rîbakina (Kazahstan). Şi-a continuat evoluţia bună la Jurmala (Letonia), în Baltic Open, turneu dotat tot cu premii de 250.000 de dolari, ca şi cel de la Bucureşti. În Letonia, Ţig a fost învinsă, în sferturile de finală, de rusoaica Anastasia Potapova.

Este de remarcat faptul că Ţig a început turneul de la Karlsruhe de pe locul 223 mondial, după ce înaintea competiţiei de la Bucureşti nici nu figura în clasament. În urma victoriei din Germania, gălăţeanca a ajuns pe locul 148 în lume. În vârstă de 24 de ani, Patricia Ţig a avut cea mai bună clasare din carieră în 2017, când a ocupat locul 83 WTA.

După turneul de la Karlsruhe, Patricia Ţig va pleca în SUA, unde se va pregăti pentru participarea la US Open, ultimul Grand Slam al anului, turneu pe care-l va începe din calificări.

Articolul precedentAjutor de stat de 27,4 milioane de euro pentru modernizarea portului Galaţi
Articolul următorZona de picnic de la Gârboavele, reamenajată de „Ursus”