Primăria municipiului Galați informează că începând de săptămâna viitoare se pot depune cererile privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe timpul sezonului rece (noiembrie 2021 – martie 2022). Este vorba despre ajutoare pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri. Termenul limită de depunere a documentelor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei este 20 noiembrie 2021. După această dată se vor înregistra cereri, dar consumatorii vor primi acest ajutor astfel: începând cu luna depunerii cererii pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective; începând cu luna următoare pentru cei care au depus documentele după data de 20 a lunii respective.

Astfel, începând cu data de 18 octombrie 2021 solicitanţii ajutorului pot obţine formulare tipizate de cerere şi declaraţie pe propria răspundere de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Galați (din str. Fraternității nr. 1) și de la asociaţiile de proprietari sau le pot descărca de pe site-ul www.social.primariagalati.ro. Depunerea/transmiterea cererilor împreună cu toate documentele necesare se va face începând cu data de 18.10.2021: prin e-mail la adresa [email protected] (se vor considera cereri/declarații pe propria răspundere eligibile pentru acordarea ajutorului financiar doar dosarele corecte și complete); prin poștă (cu confirmare de primire) la adresa: Direcția de Asistență Socială a Municipiului Galați str. Fraternității nr. 1, cod postal 800016; personal și/sau prin asociațiile de proprietari/locatari sau la sediul instituției, de luni până joi în intervalul orar 8.30-12.00 și 13.00 – 16.00, iar vineri între orele 8.30 și 12.00.
În cazul consumatorilor vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică, gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor şi persoanelor singure cu un venit net lunar pe membru de familie de până la 1386 lei, iar în cazul unei persoane singure de până la 2053 lei, în conformitate cu prevederile legale.

Un titular are dreptul legal la o singură măsură de protecţie socială, în funcţie de tipul de încălzire a locuinţei (energie termică, gaze naturale, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri). Suplimentul pentru energie se acordă lunar tuturor beneficiarilor ajutorului pentru încălzirea locuinţei, precum şi familiilor sau persoanelor singure care nu au stabilit dreptul la ajutorul pentru încălzire, dar care se încadrează în limitele de venituri prevăzute.

Suplimentul pentru energie se acordă cumulat în funcţie de sursele de furnizare a energiei utilizate în locuinţă. Familiile ale căror venituri sunt de până la 1386 lei pe membru de familie, respectiv persoana singură cu un venit de până la 2.053 lei, beneficiază lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă, acordat în funcţie de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de: 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică; 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale; 10 lei/lună pentru consumul de energie termică; 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri.

În situaţia în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună. Suplimentul pentru energie se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere şi se poate solicita fie împreună cu ajutorul pentru încălzire, fie separat, pe parcursul anului.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute direct de la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Galati – Serviciul Ajutoare Încălzire din str. Fraternităţii nr. 1, la următoarele numere de telefon: 0236 488 444, 0236.307.872 şi de pe site-ul www.social.primariagalati.ro.

Detalii privind condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie vor putea fi consultate în scurt timp pe site-ul Primăriei municipiului Galați https://www.primariagalati.ro/ și pe site-ul Direcției de Asistență Socială a municipiului Galați https://social.primariagalati.ro/.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentMăsuri de prevenire și restricții impuse începând din această noapte în municipiul Galați
Articolul următorDr. ing. Alexandru Șerban: Întreprinderile nu se conduc după reguli democratice, că nu suntem oameni politici