Afaceri cu peste un kilogram de marijuana, stopate la Galați

Afaceri cu peste un kilogram de marijuana, stopate la Galați. O rețea de traficanți, majoritatea tecuceni, a ajuns zilele acestea în custodia poliției.  Ancheta a vizat destructurarea unei grupări care vindea droguri în două judeţe. Zeci de mii de euro, obţinuţi din vânzarea stupefiantelor, şi alte dovezi incriminatorii au fost ridicate la percheziţii de ofiţerii Antidrog.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi aflaseră că, din decembrie anul trecut, membrii grupării aduceau droguri din Spania şi le revindeau pe teritoriul României.

O tranzacție soldată cu flagrant

Rețeaua a fost anihilată, în urma a ceea ce dealerii credeau a fi o mare tranzacţie. Un kilogram de marijuana, ambalată în borcane pentru murături, a fost interceptat de ofiţerii Antidrog. Marfa era plasată în judeţele Galaţi şi Ialomiţa.

După flagrant, polițiștii au descins în nu mai puţin de 12 locaţii. Acolo au descoperit mai puţine droguri, dar mulţi bani şi alte dovezi ale preocupărilor ilegale ale tecucenilor.
„Poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat aproximativ 50 de grame de cannabis, peste 20.000 de euro, 12 telefoane mobile, cântare electronice şi pliculeţe autosigilante folosite în activitatea de comercializare a drogurilor”, se precizează în comunicatul BCCO Galaţi.

Audieri la D.I.I.C.O.T. și arestări preventive

17 persoane au ajuns în faţa procurorilor DIICOT, pentru audieri. Patru suspecți au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Trei dintre ei, Ioan Petrea, Adrian Sandu şi Maricel Tudose, au primit, potrivit soluţiei publicată pe portalul instanţei, mandate de arestare pentru 30 de zile, pentru introducere în ţară de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc.

Cel de-al patrulea, Vasilică Manole, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Arestaţii au atacat decizia Tribunalului, contestaţia fiindu-le însă respinsă la Curtea de Apel.

Întreaga operaţiune care a avut drept rezultat retragerea de pe piaţă a unei cantităţi de droguri cu o valoare estimată la circa 50.000 de lei, a fost posibilă prin cooperarea cu Direcţia de Operaţiuni Speciale şi a Jandarmeriei Galaţi.

 

Articolul precedentDe astăzi, Registrul Auto Român lansează aplicația „ISTORIC VEHICUL”
Articolul următorPădurea generalului Eremia Grigorescu, salvarea dealurilor instabile de la Izvoarele