Numirile membrilor Consiliilor de Administraţie de la Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) şi Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) făcute de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu respectă criteriile obligatorii prevăzute de lege. Acest lucru este susținut de senatorul PSD, Marius Humelnicu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în prezent memebru în Comisia pentru transporturi şi infrastructură in Senat, într-o postare pe rețelele de socializare.

”Pentru ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu contează ce prevede legea când trebuie să-şi plătească datoriile politice şi face numiri în Consiliile de Administraţie de la APDM şi AFDJ! La aceste companii, Drulă a numit 9 membri, dintre care doar unul are experienţă în domeniul naval. Experienţa în domeniul naval nu este un moft politic, ci aşa prevede legea!” spune Humelnicu.

Senatorul gălățean spune că OG nr. 22/1999 modificată prin Legea 235/2017, prevede ca membrii organelor de conducere ale APDM şi AFDJ trebuie să fie selectaţi cu respectarea prevederilor art. 42 alin (3) şi (4). 

”Ce-ai făcut, Druluţă? Unde sunt tehnocrații USR din domeniul naval? Ai pus experţi în avioane şi directori de bănci? La APDM ŞI AFDJ vorbim de porturi, nu de aeroporturi, de vapoare şi bărci, nu de bănci!” a afirmat Humelnicu

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentRestricții începând de astăzi în municipiul Galați. Rata de infectare a depășit 4 la mia de locuitori
Articolul următor4.439 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2! Situația în fiecare județ!