Începând de duminică, 28 martie 2021, în municipiul Galați, precum și în comunele Braniștea, Tulucești și Vânători, unde incidența cumulată de infectare SARS-CoV-2 la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, va fi interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 5.00.

Execepție face deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință și locul/locurile de muncă și înapoi, deplasarea pentru asistență medicală, pentru achiziționarea de medicamente, deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii  precum și deplasarea din alte motive justificate. În aceste situații deplasarea se poate face doar cu declaratie pe propria răspundere sau adeverința de la angajator.

De astăzi se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică doar în intervalul orar 5.00 – 18.00, iar între orele 18.00 și 5.00 doar în relaţia cu operatorii cu activitate de livrare la domiciliu. În restul săptămânii, de luni până joi, activităţile de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi/sau deschise se desfășoară în intervalul 5.00 – 21.00, iar între orele 21.00 și 5.00 doar în relaţia cu operatorii cu activitate de livrare la domiciliu.

Prin excepţie, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi cei din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto și din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone pot să îşi desfăşoare activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. De asemenea, se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Pe de altă parte, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei duminică, 28 martie 2021, între orele 18.00 și 22.00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah. Totodată, se permite circulaţia persoanelor și în perioada 3 – 4 aprilie, în intervalul orar 20.00 – 2.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase ocazionate de Paștele catolic.

Sâmbătă, 27 martie, rata de infectare SARS-CoV-2 din ultimele două săptămâni a atins nivelul de 4,09/1.000 de locuitori în municipiul Galați.

sursa foto: Pro Lider FM

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentOțelul Galați a remizat pe terenul celor de la CSM Focșani 2007
Articolul următorMarius Humelnicu: Drulă face numiri ilegale la APDM ȘI AFDJ Galați