Doar opt persoane fără adăpost din 35 depistate de poliţiştii locali gălățeni, în week-end, au fost internate în centrele specializate din municipiul Galaţi, conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei.

Poliţiştii locali au găsit în stradă un număr de 35 de persoane fără adăpost, dintre care 27 au refuzat internarea, iar restul de opt au ajuns în instituţii de ocrotire sau au fost ridicate de ambulanţă şi transportate la unităţile medicale. Acolo unde oamenii străzii au refuzat să se interneze la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost, voluntarii Asociaţiei pentru Salvare, Recuperare şi Ajutor Umanitar Galaţi le-au pus la dispoziţie produse de cazarmament, îmbrăcăminte, hrană şi ceai cald.

De la începutul anotimpului rece poliţiştii locali de la nivelul municipiului Galaţi au în atenţie situaţia persoanelor fără adăpost. Trebuie precizat că acestea pot fi internate doar cu acordul lor. De asemenea, şi pentru următoarele zile oamenii legii îşi vor concentra activitatea asupra oamenilor străzii, evitând astfel producerea unor evenimente nedorite„, a precizat Aurelia Matei.

La nivelul municipiului Galaţi se află în derulare Planul de măsuri „Hibernal 2020 – 2021”, în care un punct important îl reprezintă identificarea persoanelor fără adăpost. Cei găsiţi într-o asemenea situaţie sunt internaţi la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galaţi. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influenţa substanţelor toxice, acestea sunt internate la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galaţi.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentAtenție! Se lucrează la modernizarea liniilor de tramvai și trotuare str. Henri Coandă
Articolul următorCircula cu o autoutilitară deși avea permisul reținut